RSS

Vsi članki


06.04.2009
Turistična kmetija

Turistična kmetija se je na slovenskem podeželju uveljavila kot kakovostna možnost preživljanja oddiha in prostega časa. Turistična kmetija pooseblja vse kar najboljšega ponuja...


27.02.2009
Ekskurzija lokalne akcijske skupine 'Od Pohorja do Bohorja'

V torek, 16. decembra je upravljalec LAS, Ra Kozjansko, organizirala strokovno ekskurzijo za člane LAS in skupščino LAS. Udeležba je bila dobra, zadostovala je za sklepčnost...

Turistična kmetija

06.04.2009

Turistična kmetija se je na slovenskem podeželju uveljavila kot kakovostna možnost preživljanja oddiha in prostega časa. Turistična kmetija pooseblja vse kar najboljšega ponuja slovensko podeželje: čista in neokrnjena narava, veliko možnosti aktivnega preživljanja prostega časa, odmaknjenost od prehitrega tempa v mestu, odlična doma pridelana hrana in pijača ter dodatna turistična ponudba, ki jo lahko ponudi samo prava slovenska kmetija.

 

Konji na turistični kmetiji
Konji na turistični kmetiji

 

Najpomembnejši razlog, da se gostje na podeželje vračajo iz leta v leto, pa so prijazni in dobri ljudje, ki jim kmetija pomeni preživetje in so vajeni trdega dela na njej, obenem pa jim ni tuja turistična miselnost. Vedo, da so obiskovalci prišli k njim na oddih in predvsem zato, da »napolnijo baterije«, zato se tudi maksimalno potrudijo, da svojim gostom to omogočijo.

 

 

Turistična kmetija
Turistična kmetija

 

Ena turistična kmetija se od druge razlikuje po posebnostih, ki jih delajo unikatne. Tako lahko na Turistični kmetiji Arbajter dobite jelenov pršut in salame ter se preizkusite v lokostrelstvu. V hiši s tradicijo Zdolšek vam ponudijo štajersko kislo juho in vino iz domače kleti. Na turistični kmetiji Žurej vas gospodar popelje z zapravljivčkom ali pa si lahko ogledate bivšo grajsko ječo.

 

Turistična kmetija na podeželju
Turistična kmetija na podeželju

 

Nikakor pa ne spreglejte seznama turističnih kmetij , kjer lahko najdete kmetije iz različnih krajev, od katerih vsaka ponuja različne posebnosti. Izberite tisto, ki se vas najbolj dotakne in preživite čudovit dan ali teden na »svoji« turistični kmetiji.

 kaynak : hack forum