RSS

Ekološka kmetija Beštjan-PetaciEkološka kmetija Beštjan-Petaci
Petaci Viljem
Brezen 15
3205 Vitanje

Telefon: 03/5775 210, 041 612 456


Ekološka kmetija se nahaja na Javorju, tik pod Paškim Kozjakom, na nadmorski višini okoli 1000 m. Z ekološkim kmetovanjem se ukvarjamo od leta 1994.

Na Pesku, to je na Rogli vam nudimo ježo s konji in vas popeljemo  z vlečnimi psi vrste Sibirski husky. Poleg omenjenih živali si lahko ogledate  še osle, ponije in užijete pristen stik z živalmi.


LUMBRIVIT
GNOJILO ZA ČISTEJŠE IN LEPŠE OKOLJE TER BOLJ ZDRAVO ŽIVLJENJE

  • naravi prijazno popolno biološko gnojilo (glistina), ki nastane z deževnikovo predelavo organskih snovi in je brez kakršnih koli dodatkov ali kemijske predelave pripravljeno za takojšnjo uporabo.
  • izredno biološko aktivno gnojilo zaradi obstoja približno 200 milijard mikroorganizmov v enem gramu. zato njegova uporaba prispeva k hitrejši regeneraciji tal iztrošenih z veliko in stalno uporabo umetnih gnojil.
  • organski proizvod, ki pospešuje rodnost rastlin in jim s harmoničnim sestavom dušika, fosforja in drugih hranljivih snovi omogoča uravnoteženo hranjenje. Istočasno pa izboljšuje fizikalne in kemične lastnosti tal.
  • naravna zaloga dušika v zemlji in nenadomestljivo gnojili. Pomembno v cvetličarstvu, sadjarstvu in pridelovanju hrane kljub široki uporabi rudninskih gnojil, pospešuje kaljivost semen, rast rastlin, bujnost cvetenja in razvoj plodov v poprečju do 30 %.
  • gnojilo z veliko sposobnostjo vsrkavanja večje količine rudninskih snovi (ki jih sprošča in varuje pred izpiranjem) in snovi, ki niso hrana rastlinam, a spodbujajo njihovo rast. Z njimi vnašamo v zemljo glivice, pomembne za nastanek nekaterih snovi, ki delujejo toksično na škodljive mikroorganizme v zemlji.

LUMBRIVIT zaradi svoje naravne vlažnosti, odlične propustnosti zraka, vode ter visoke vsebnosti dostopnih organskih snovi, skupaj z ostalimi uravnoteženimi hranljivimi elementi. ustvarja optimalne pogoje za razvoj in ohranitev vsake vrste vegetacije.

LUMBRIVIT nima vonja, ne vsebuje strupenih snovi. Njegova povečana uporaba ne deluje škodljivo na rastline tudi po neposrednem dotiku s koreninami. Pri presajanju rastlin celo preprečuje presaditveni šok.


NAVODILA ZA UPORABO LUMBRIVIT-A

Lončnice in sobne rastline
Dognojimo tako, da odstranimo zgornjo plast zemlje, dodamo gnojilo LUMBRIVIT in jih zalijemo. Presajeno v pripravljeno mešanico iz ¼ LUMBRIVITA in ¾ zemlje in sadike dobro zalijemo.

Zelenjava, vrtne rastline
Gnojimo tako, da na kvadratni meter potrosimo 1-2 litra LUMBRIVITA in po sajenju oz. setvi dobro zalijemo. Lahko pa dodamo 1 do 2 žlici gnojila direktno k semenu ali gomolju.

Trate
Na kvadratni meter zemljišča potrosimo 1-2 litra LUMBRIVITA nato posejemo, povaljamo in zalijemo. Dognojimo tako, da po trati natrosimo 0,5 do 1 liter gnojila in dobro zalijemo.

Sadno in okrasno drevje
Za preprečevanje presaditve šoka potrosimo dno jame, ki bo v direktnem stiku s koreninami z 0,5 do 1 litra LUMBRIVITA. Zemlji, s katero pokrijemo korenine dodamo 2-5 litrov gnojila (odvisno od velikosti sadike) ter dobro zalijemo. Priporočljivo je dognojevanje za pospešeno dozorevanje in povečanje plodnosti.

Lumbrivit
je 100-odstotno gnojilo, pridobljeno s področja rdečega kalifornijskega deževnika, ki s prebavo predela hlevski gnoj v biološko aktiven humus visoke kvalitete. pospešuje brstenje, razvoj cvetja in plodov, ker vsebuje vse potrebne hranljive snovi za rast in razvoj rastlin. LUBRIVIT je namenjen za vzgojo in gnojenje vseh vrst lončnic, cvetja, sadnega drevja, vinske trte, okrasnega grmičevja, trajnic in povrtnin.Vsebuje:
pH 6,2-7,2 N1%, P2 05 1779 mg/100 g, K2 0 200 mg/100 g

Cenik:
50 Litrov 15€
10 Litrov 4€
5 Litrov 2€
deževniki leglo 30€
EKOLOŠKO PRIDELANA ŽITA

Ponudimo lahko ekološko pridelana žita-pšenica,rž, ječmen, proso za krmo živali na ekoloških kmetijah . Možna je tudi dostava. Informacije na 041612456