RSS
Galerija (3)

Bazilika v olivnem olju

Ekološka kmetija ValpatičKmetija Stanko Valpatič

Ostrožno pri Ponikvi 26

3232 Ponikva

Gsm: 031 499-756

Tel: 03 5763 303

E-pošta: kmetija.narava@siol.net

 

Kmetija leži na severnem delu občine Šentjur pri Celju, ob meji s občino Slovenske konjice. Spada med manjše kmetije v velikosti približno 10 hektarjev.

Dobrih 15 let polja in travniki niso bili gnojeni s kemijo ali se uporabljala škropiva.

Živalim katere tukaj živijo z nami na kmetiji poskušamo v okviru zmožnosti omogočiti čim lepše življenje do naravne smrti, kajti tega si najbolj želijo, podobno kot mi ljudje.

 

Sejemo oz. sadimo: piro, staro sorto koruze, pokovke, občasno pšenico ali proso, bob, česen, buče zuketi, buče hokaido, paradižnik in zelišča kot so bazilika, drobnjak, peteršilj, rukola in čemaž katere tudi sveže sekljamo v olivnem olju in jih tako kot enkratne namaze ali prelive lahko ponudimo skozi vse letne čase. Dopolnilno dejavnost na kmetiji imamo že kar nekaj časa.

 

Prve korake k ekološkemu kmetijstvu smo naredili v letu 1990, v ekološko kontrolo se vključili med prvimi ko se je le ta pri nas začela izvajati in imamo certifikat neprekinjeno vsa ta leta. Zadnjih nekaj let pa delamo prve korake, k miroljubnemu kmetijstvu katero je v tem času nekaj najboljšega kar lahko naredimo za naravo, živali in ljudi. Torej trudimo se in učimo živeti v miru z vsemi ljudmi ne glede na različna prepričanja. Naše vodilo je pomemben stavek mnogi mu pravijo tudi zlato pravilo » Kar želiš, da ti kdor stori, stori ti prvi«      

 

Enkrat letno pripravimo dan odprtih vrat s predstavitvijo obeh društev, da si naše stranke in ostali lahko ogledajo kmetijo ter preživijo prijeten dan v naravi. Sprejmemo tudi organizirane, prej napovedane obiske.            

 

 

Na kmetiji imata sedež dve društvi:

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice, www.osvoboditev-zivali.org,

Združenje za razvoj miroljubnega kmetijstva, www.miroljubno-kmetijstvo-v-razvoju.org

 

Naše produkte lahko dobite na domu, dobro je prej poklicati na št. 031 499-756 ali pisati po el. pošti: kmetija.narava@siol.net, ob petkih v Mariboru in soboto dopoldan v Celju.

 

Izbor naših izdelkov pa si lahko ogledate in naročite tudi v spletni trgovini.