RSS

Kozjereja in sirarstvo Videc
KOZJEREJA IN SIRARSTVO VIDEC Franci in Sonja VIDEC

VODRUŽ 34

3230 ŠENTJUR

 

Tel.: (03) 5740 472
Mobitel: 031 844 612

Kmetija leži na nadmorski višini 430m, v prijazni vasici Vodruž (Ravne), ki je od najbližjega mesta Šentjur oddaljena 9 km.

Poleg degustacije izdelkov iz kozjega mleka - različnih vrst kozjih sirov, boste pri nas deležni tudi neposrednega utripa življenja na vasi, ki je ohranila tradicijo oglarjenja in neokrnjeno naravo. Z veseljem vam bomo pokazali naše živali ter o njih in o sirih povedali kakšno zanimivost. Naša kmetija je vključena v sonaravno rejo živali. Imamo 100 mlečnih koz srnaste pasme.
Pri nas lahko kupite poltrde,trde, mehke kozje sire ( nekateri med njimi so obogateni z začimbami),mleko,jogurt in sirotko od začetka marco do konca oktobra.                                       Delovni čas:ponedeljek,sreda,petek:8,00 do 13,00 in 16,00 do19,30 ure. torek,četrtek od 16,00 do 19,30 ure.Sobota od 17,00 do 19,00 ure.

 

Proizvodnja: mlečni izdelki iz kozjega mleka so:

 

- poltrdi sir GURMAN: je poltrdi kozji sir , naravno zorjen z značilno aromo in pestrim, za kozje sire značilnim okusom, ki se s staranjem lahko stopnjuje. Delamo ga v okroglih kilogramskih hlebčkih.
Njegovo kvaliteto potrjujejo priznanja:
- Dobrote slovenskih kmetij Ptuj (trikrat zlato priznanje, leta 2003 kipec kakovosti)
- odlično priznanje v Avstriji, leta 2000 in
- velika zlata medalja na kmetijsko živilskem sejmu v Gornji Radgoni;


- poltrdi kozji sir TINCL: je naravno zorjen poltrdi kozji sir, ki je dobil ime po naši domačiji. Njegova aroma je milejša, okus pa rahlo sladek, ki je z daljšim zorenjem bolj izrazit. Tekstura sira je mehkejša in bolj sočna. Sir je v okroglih tri kilogramskih hlebcih in se dobi tudi v različici dodatka zelenega popra;

- poltrdi kozji sir HERMAN: poltrdi kozji sir v oljčnem olju z začimbami je izdelek z značilnim mediteranskim priokusom, ki nam ga pričara tako olje kot dodane začimbe, zato se ga prav gotovo ne boste branili ljubitelji raznolikih okusov;

- mehki kozji sir SONČEK (brez ali z dodatki začimb: poper in bazilika ali drobnjak): mehki kozji sir blagega okusa, ki ga uporabljamo za razne solate, omake in narezke. Za narezke je posebno priporočljiv mehki sir z začimbami, ki še dodatno popestrijo okus in videz narezka. Sir je odličen pečen na žaru, ker ne steče.

Pod blagovno znamko SONČEK najdete tudi neslani ali slani mladi sir in sonček-slani sir zorjen v slanici (feta). Za sir smo na Ptuju (Dobrote slovenskih kmetij) prejeli zlato priznanje;


- poltrdi kozji sir KAPRIN: sir z očesci je nov izdelek naše sirarne, v njem pa je združeno dolgoletno nabiranje izkušenj in znanja. Je poltrdi kozji sir, narejen iz surovega mleka, z daljšim zorenjem v lastni skorji. Ima značilen sladko aromatični okus, ki spominja na orehova jedrca. Močneje zorjen sir je rahlo pikanten.

 

-STARAN trdi kozji sir:je sir z dolgotrajnim zorenjem in močnejšim pikantnim okusom.

 

-tekoči kozji JOGURT:izdelan je iz  kozjega mleka in ima izredno bogat in poln okus


SIROTKA:Pri nas lahko dobite tudi ferentirano sirotko in ABULMINSKO SKUTO.

KJE SE POLEG PRODAJE NA DOMU ŠE DOBIJO NAŠI IZDEKI ?

 

Izdelke je možno kupiti od začetka marca do konca novembra:

- na tržnici v Celju 

  (ob torkih od 7:30-17:00 ure)-direktna prodaja

  (ob sredah, četrtkih in petkih od 7:30-13:00)-direktna prodaja

  (ob sobotah od 7:00-13:00) -direktna prodaja                        

- na tržnici v BTC-ju v Ljubljani
- na glavni tržnici v Ljubljani (pod arkadami-Aljaževe dobrote)
- tržnica Kranj in Škofja loka(Kmetija Bogataj)