RSS
Galerija (2)

Pletarski izdelki

Video

Pletarstvo Kalšek

Pletarstvo KalšekPLETARSTVO KALŠEK
Pletarstvo Kalšek
Žiče 62 a
3215 Loče


Tel.: 03/ 5763 445

Na turistični domačiji Kalšek izdelujejo izvirne pletarske izdelke, ki so značilni za območje Dravinjske doline. Njihovi izdelki so izdelani iz vrbovega šibja z obeljenimi vitrami. Prejeli so veliko različnih priznanj, uvrščeni so tudi v knjigo »Mojstrovine Slovenije«. Za svoje izdelke so pridobili ustrezen certifikat Obrtne zbornice – Izdelek domače obrti.

Za pripravo vrbovega šibja je potrebno vložiti veliko truda in dela. Z obiskom pri njih lahko vidite potek pletenja in izdelke, ki lahko služijo kot uporabni predmeti ali spominki. V pletenju se lahko preizkusite tudi sami. Izdelke kot so: košare, koši, opletene steklenice lahko pri njih kupite. Na domačiji lahko pokusite več vrst domačega vina (modra frankinja, beli pinot, rumeni muškat, souvignon) in domačega žganja (slivovka, hruškovo žganje iz starih sort hrušk, vinsko žganje, borovničevec) ter ob domačem prigrizku uživate in se sprostite v mirnem okolju med vinogradi na pobočju Žičke gorce. Sprejemajo skupine z do 50 oseb po predhodni najavi.

V bližini je kovaštvo, Žička kartuzija in cerkev sv. Petra, ogledate pa si lahko praznik ob Petrovem, Loške prireditve, Janezovo nedeljo in prireditve v Slovenskih Konjicah – mestu cvetja in vina.