RSS
Galerija (4)

Turistična kmetija Zdolšek

Turistična kmetija Zdolšek
HIŠA S TRADICIJO ZDOLŠEK
Turizem na kmetiji
Okrog 16
3232 Ponikva

Telefon: 03/748 22 50
E-pošta: info@zdolsek.si


Nadmorska višina: 340 m
Velikost domačije: 40 ha 

S tradicijo do ugleda, s kakovostjo do zaupanja. 
 

Hiša s tradicijo Zdolšek zagotavlja kakovostno turistično ponudbo gostom, ki zahtevajo zasebnost, udobje, pristnost in visoko kvaliteto turističnih storitev.
Domačija se uvršča med tiste, ki ne nudi masovnega, ampak butični turizem, zato so k nam vabljeni predvsem tisti gostje, ki zase želijo zasebnost, mir in počitek.  

Sprejmemo predhodno naročene skupine do 30 oseb, na voljo je tudi apartma za 6 oseb. Za večje skupine organiziramo degistacijo doma vzgojenih in pridelanih vin v naši kleti.

Ponudba hrane za naše goste ni klasična, ampak odraža pristnost domače, a posebne kuhinje. Štajerska kisla juha, žganci, koline, pogača, slastna orehova potica ter vino iz domače kleti so jedi s katerimi vam zaželimo dober tek!

Dejavnost domačije je usmerjena v poljedelstvo in vinogradništvo. O starosti hiše priča odtis letnice 1824 na kamnitem vhodnem portalu hiše. Pred domačijo sta ogromen vrt in sadovnjak.  

Okolica domačije je raznolika in zanimiva. Ljubitelji narave lahko kolesarijo, gobarijo, nabirajo zdravilna zelišča ali pa se sprehajajo med lepotami narave. Za goste je zanimivo tudi spoznavanje načina življenja na domačiji in v bližnji okolici. Turistični centri v bližini, Terme Olimia v Podčetrtku in Terme Rogaška, lahko gostom dodatno popestrijo bivanje pri nas. 

Kvaliteto turistične ponudbe dokazuje uvrstitev domačije v kategorijo štiri jabolka. Elementi tradicije, posebnega značaja in domačnosti, ki dajejo pečat domačiji, so pogojevali uvrstitev domačije v evropsko mrežo "hiše s tradicijo" v Sloveniji (http://www.hisestradicijo.com/). 


Dostop do domačije:
Do domačije je možen dostop z več strani - z avtoceste Ljubljana-Vransko-Maribor je treba zaviti pri odcepu za Dramlje, nato pa peljati proti Šentjurju in Šentvidu, kjer stojijo kažipoti; druga možnost je iz Celja proti Rogaški Slatini skozi Šentjur in Šentvid, kjer vas usmerjevalna tabla napoti do domačije Zdolšek. Cesta do kmetije je v celoti asfaltirana.